Onderhoud van een laminaatvloer

Heb je een laminaatvloer van Floorsite in huis, dan heb je een vloer die weinig of geen speciaal onderhoud vergt. Dat is een van de grote voordelen van laminaat boven een echt houten vloer. Hier geven we je enkele tips over het onderhoud van een laminaatvloer.

Onderhoud van een laminaatvloer

Een laminaatvloer hoef je alleen maar te reinigen en vraagt verder geen speciaal onderhoud, zoals hout of zelfs pvc, dat eens per half jaar een polish nodig heeft. Er zijn drie dingen waar je bij laminaat op moet letten:

  • Zand is een schuurmiddel. Hoe hard de toplaag van het laminaat ook is, als je regelmatig zand in huis hebt – meegenomen door de vacht van een hond bijvoorbeeld of in de kleren van kinderen – zal de toplaag sneller slijten. Regelmatig stofzuigen is echt nodig.
  • Gebruik bij het dweilen een middel dat geschikt is voor laminaat. Veel reinigingsmiddelen laten een vuilwerende of een glanzende filmlaag op de vloer achter en je moet dus zeker weten dat die geschikt is voor laminaat.
  • Dweil niet te nat. Het laminaat van Floorsite is tot op zekere hoogte vochtbestendig, maar te veel vocht is niet goed. De onderlaag kan dan uitzetten of enigszins zacht worden waardoor het laminaat niet meer mooi strak ligt.

Het speciale schoonmaakmiddel voor laminaat van Floorsite

Floorsite verkoopt het reinigingsmiddel Lecol Refresher. Je gebruikt 100 tot 200 ml op tien liter water. Naspoelen is niet nodig. De Refresher droogt zonder strepen op en laat een beschermende, antistatische filmlaag achter.

Preventief

  • Een goede schoonloopmat voorkomt dat er veel zand, nattigheid en vuil mee naar binnen komt. Dat is vooral voor woningen op straatniveau fijn omdat de weg naar binnen maar kort is. Bij een appartement verlies je onderweg naar je woning al flink wat vuil.
  • Draag binnen pantoffels of huisslippers.
  • Zet geen bloempotten direct op de vloer, maar zet ze op een schotel zodat er geen (modder)water op de vloer komt als je de planten water geeft.
  • Onder je stoelpoten en andere meubelen die regelmatig worden verschoven kun je viltjes plakken of speciale doppen plaatsen. Zo voorkom je krassen.

Klaske Kassenberg

Klaske Kassenberg is onze Vloeren Guru die je op de hoogte houdt van Floorsite producten. Ook geeft Klaske handige tips om zo lang mogelijk van je vloer te genieten.