Van dagelijks tot speciaal onderhoud, je vloer heeft het nodig

Of je nu tapijt, tegels, laminaat, natuursteen, hout, kurk of PVC op de vloer hebt, ze vragen allemaal onderhoud. Afhankelijk van de samenstelling van je huishouden – hoeveel personen, kinderen, huisdieren – en of je veel of weinig thuis bent en wat je zoal doet, moet je veel of weinig met een stofzuiger of bezem en dweil in de weer. Voor houten vloeren en vloeren met een houtlook geven we hier enkele adviezen:

Frequent droog onderhoud

Zand werkt als schuurpapier, als je regelmatig wat zand op je houten vloer of vloer van laminaat of PVC hebt liggen, schuur je al snel de beschermende afwerkingslaag van je vloer. Dagelijks stofzuigen is in de meeste gevallen geen overbodige luxe.

Frequent nat onderhoud

Voor de meeste situaties wordt wekelijks dweilen met het schoonmaakmiddel dat speciaal bestemd is voor jouw type vloer, aangeraden. Maak de dweil of mop niet te nat. Dat geldt speciaal voor hout en laminaat, PVC mag je wel echt nat dweilen, maar een lange droogtijd is niet erg praktisch.

Speciaal onderhoud

Voor houten vloeren geldt dat je eens per half jaar een speciaal onderhoudsmiddel gebruikt om je vloer te ‘voeden’. Voor een PVC vloer bestaat ook een speciaal onderhoudsmiddel dat de poriën in het materiaal dichttrekt. Ook deze moet je 1 à 2 keer per jaar gebruiken.

Klaske Kassenberg

Klaske Kassenberg is onze Vloeren Guru die je op de hoogte houdt van Floorsite producten. Ook geeft Klaske handige tips om zo lang mogelijk van je vloer te genieten.