Houten vloer Soest, warm en tijdloos

De houten vloer was vooral in de middeleeuwen erg populair aan de Europese hoven. Het zagen van planken was handwerk en dus een arbeidsintensieve en dure klus. Daarom konden alleen de rijken zich een houten vloer veroorloven. Met de uitvinding van de zaagmolen raakte de houten vloer verder in zwang. Er is een tijd geweest dat een houten vloer vooral als constructievloer werd gebruikt en daarop werd dan bijvoorbeeld tapijt gelegd. Maar tegenwoordig is de houten vloer weer helemaal terug als afwerkingsvloer. Omdat een houten vloer op zoveel verschillende manier is af te werken en daardoor een geheel eigen uitstraling meekrijgt, past een houten vloer in elk interieur. Van robuust tot elegant en van strak tot doorleefd. Ook een houten vloer in Soest past altijd.

Bezoek onze showroom

Adresgegevens

Floorsite
Antonie Fokkerstraat 1
3772 MP Barneveld


Routebeschrijving

Kom naar Floorsite voor een houten vloer in Soest

In Gelderland, net over de grens met Utrecht, ligt het dorp Terschuur met de showroom van Floorsite. Floorsite verkoopt naast vloerverwarming, laminaat en pvc ook echt houten vloeren van eiken en grenen. Wij hebben zowel massief houten vloeren als samengestelde vloeren. Deze samengestelde vloeren bestaan uit kruislings verlijmde lagen met een massief houten toplaag. Door die kruislingse verlijming werkt een samengestelde vloer nauwelijks en kun je hem mooi strak leggen. Je kunt een samengestelde vloer op een zelfde manier afwerken als een massief houten vloer. Als je juist houdt van de smalle kiertjes tussen de planken, dan is een massief houten vloer meer iets voor jou.
Alle houten vloeren van Floorsite dragen het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Omdat een houten vloer vele jaren meegaat, heb je met een Floorsite houten vloer in Soest een van de duurzaamste vloeren die er bestaan.

Een echt houten vloer Soest koop je bij Floorsite

 • Zowel massief hout als samengestelde planken;
 • Ook visgraat vloeren;
 • Met FSC en PEFC keurmerk voor verantwoord bosbeheer;
 • Vloeren van behandeld en onbehandeld hout;
 • Grote showroom met veel voorbeeldvloeren;
 • Ook houtlookvloeren van pvc en laminaat;
 • Laagste prijsgarantie voor al onze vloeren;
 • Regelmatig restanten houten vloer van bekende merken;
 • Tevens verkoop van vloerverwarming;
 • Deskundig en onafhankelijk advies;
 • Zelf leggen of laten leggen met de Floorsite legservice;
 • Bezorgservice houten vloer Soest.

Houten vloer in Soest; zelf leggen of laten leggen

Het leggen van een houten vloer in Soest kost de nodige tijd, maar is goed zelf te doen als je een goede zaag(machine) hebt. Je kunt een houten vloer lijmen of spijkeren op de dekvloer, maar ook zwevend leggen op een folie ondervloer. Floorsite heeft voor elk van deze legmethodes legwijzers gemaakt, ook voor de houten visgraatvloer.
Wil je het leggen liever aan een parketteur overlaten, dan kun je gebruikmaken van de Floorsite legservice. We leggen je vloer en werken deze desgewenst ook voor je af, inclusief plinten en eventuele profielen.
Of je je houten vloer in Soest nu zelf legt of door Floorsite laat leggen, je kunt op ons rekenen!