Wat je moet weten over de aanschaf van een houten vloer

Een houten vloer is een prachtige toevoeging aan elk huis, maar er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. In deze blog bespreken we de belangrijkste factoren om in overweging te nemen bij het uitkiezen van een houten vloer.

Kies het juiste type hout

Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar voor houten vloeren, zoals eiken, grenen en bamboe. Elk type hout heeft zijn eigen unieke eigenschappen, zoals kleur, hardheid en duurzaamheid. Het is aan te raden om een aantal verschillende monsters te bekijken en te voelen om te zien welk hout het beste bij je past. Overweeg ook hoeveel verkeer de vloer zal krijgen en welke kleur en look je wilt bereiken.

Bekijk de afwerking

Er zijn verschillende soorten afwerkingen beschikbaar voor houten vloeren, zoals lak, olie of was. Elk van deze afwerkingen heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Bijvoorbeeld lak biedt een hogere bescherming tegen vocht en vuil, terwijl olie de houtstructuur beter laat zien. Het is aan te raden om de opties te overwegen en te beslissen welke afwerking het beste bij jouw wensen past. Ook kan je overwegen of je een afwerking wilt die gemakkelijk opnieuw kan worden aangebracht.

Overweeg de kosten

Houten vloeren kunnen aanzienlijk in prijs variëren, afhankelijk van het type hout en de afwerking die je kiest. Het is belangrijk om een realistisch budget te stellen en te overwegen hoeveel je wilt uitgeven aan de vloer. Vergeet niet om ook de kosten voor installatie en onderhoud mee te nemen in je overwegingen.

Houd rekening met onderhoud

Net zoals elk ander type vloer, vereist een houten vloer onderhoud. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel tijd en moeite je bereid bent om in het onderhoud van de vloer te steken voordat je een aankoop doet. Dit kan onder andere regelmatig stofzuigen, dweilen en opnieuw afwerken betekenen. Houd ook rekening met eventuele reparaties die nodig kunnen zijn in geval van beschadiging. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je ervoor zorgen dat je houten vloer jarenlang mooi blijft en aansluit bij je levensstijl.

Let op de garantie

Restpartij Multiplank houten vloer 18cm breed Wit geolied

Voordat u besluit om een houten vloer te kopen, is het verstandig om de garantie van de fabrikant te bekijken. Kijk hoe lang de garantie geldig is en wat er precies onder de garantie valt. Dit geeft je een extra veiligheid als er iets mis gaat met de vloer na installatie.

In conclusie, een houten vloer is een prachtige toevoeging aan elk huis, maar er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Van het type hout, de afwerking, de kosten, het onderhoud en de garantie, alles speelt een rol bij het maken van een weloverwogen keuze. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je ervoor zorgen dat je houten vloer jarenlang mooi blijft en aansluit bij je levensstijl.

Maar een houten vloer is en blijft een uniek product, geen plank is hetzelfd en een duurzaam keuze omdat je en houten vloer altijd meerdere keren kan behandelen zodat het tot wel 100 jaar blijft bestaan.

Klaske Kassenberg

Klaske Kassenberg is onze Vloeren Guru die je op de hoogte houdt van Floorsite producten. Ook geeft Klaske handige tips om zo lang mogelijk van je vloer te genieten.