Terug naar Klantenservice

Meest gestelde vragen

Graag verzoeken wij je eerst op deze pagina naar een antwoord te zoeken, voordat je contact met ons opneemt

Goed nieuws, wij leggen ook vloeren. Wij werken nauw samen met leggers die gespecialiseerd zijn in het leggen en lijmen van onze vloeren. Ook een vloer egaliseren is geen probleem.

Neem contact met ons voor de mogelijkheden of kom langs bij ons in de showroom.

Met acclimatiseren wordt bedoeld dat de houten vloer aantal dagen moet wennen aan de luchtvochtigheid in de ruimte waar hij wordt gelegd. Dit wordt gedaan omdat hout nog iets kan werken.

Een houten vloer, een parket of een laminaat vloer moet altijd eerst in de ruimte acclimatiseren, om te voorkomen dat de vloer direct na het leggen zal gaan uitzetten of krimpen. Een massieve vloer zal altijd het sterkst reageren op temperatuursverschillen en luchtvochtigheid, daarom moeten deze vloeren langer acclimatiseren dan de andere vloeren.
Bij een hardwax vloer is het onderhoud stofzuigen en indien nodig met een klamvochtige doek/ dweil de vloer afdoen. (klein beetje vloercleaner aan het dweilwater toevoegen).Indien nodig de meest belopen plaatsen behandelen met onderhoudsmiddel.

Voor de parket vloeren van Floorsite wordt alleen hout gebruikt voor goede kwaliteit. Onvolkomenheden in afzonderlijke bomen of balken zorgen er voor dat het hout voor het parket wordt afgekeurd.

In de parketwereld wordt er vanaf het begin al onderscheid gemaakt tussen verschillende kwaliteitsniveaus van parket deze verschillen noem je de sorteringen van parket. (kwaliteit staat dus niet voor beter hout maar voor een andere sortering).

Bekijk hier alle sorteringen.
Een laminaatvloer bestaat uit een HDF laag, een laag van geperst hout. Doordat de planken bestaan uit HDF, werkt de vloer niet meer. Een laminaatvloer kan wel reageren op klimaatverandering en luchtvochtigheid, waardoor het laminaat kan uitzetten of krimpen. Dat is de reden dat een laminaatvloer een centimeter ruimte nodig heeft tussen de vloer en de wand. Doordat de werking minimaal is, zult u hier vrijwel weinig of niets van merken.
Je kamer lijkt het grootst wanneer je de planken in de lengterichting van de kamer plaatst, of met de lichtinval mee. Dit is de richting die vrijwel altijd gebruik wordt. In principe maakt het niet uit in welke richting je het legt. Als je de planken horizontaal legt, lijkt de kamer breder. Legt u het verticaal, dan lijkt het langer. En als u het diagonaal legt, lijkt de ruimte groter. Wel is het diagonaal leggen van laminaat een moeilijke klus, wat extra precisie vraagt.
Wil je eerst een account aanmaken voordat je wilt bestellen? Dat kan door bovenin het menu op Inloggen (of klik direct hier) te klikken, daarna kan je aan de rechterkant onder "Maak een account aan" een e-mailadres invullen en dan wordt er een account aangemaakt.
Ligt er stof op je PVC vloer, dan kun je dit simpelweg verwijderen met een stofzuiger of een handstofzuiger. Wil je even snel iets van je vloer afhalen, dan kun je ook gewoon de bezem pakken voor een oppervlakkige reiniging. Het is ook mogelijk om een PVC vloer te reinigen met microvezeldoekjes of een mop met microvezels. Want wil je de vloer dweilen, dan kan dat ook. Gebruik niet te warm water, want dat is niet goed voor de vloer. Vaak is het niet eens nodig om schoonmaakmiddelen toe te voegen aan het water, want met producten als chloor of allesreiniger moet je enorm uitkijken vanwege het beschadigen van de vloer. Deze producten zijn vaak zo sterk en agressief, dat ze de vloer aantasten. Kijk hier dus echt mee uit. Als je een schoonmaakmiddel gebruikt verdun het dan met water zoals het aangegeven staat op de verpakking.
Wij werken met een volledig versleutelde en beveiligde webshop, alle gegevens die je invoert worden versleuteld en kunnen niet door andere worden uitgelezen. Je gegevens worden natuurlijk ook niet gedeeld met andere bedrijven.
Als je een bestelling plaatst d.m.v. een Overboeking duurt het 1 of 2 dagen extra voordat je je bestelling thuis hebt. Elke nacht wordt er gekeken of het geld op onze rekening staat. Als het geld bij ons op rekening staat wordt je bestelling ingepakt en verzonden.
Als de bestelling is geplaatst en betaald ontvang je een e-mail met daarin de factuur. Op deze factuur staat ook de BTW vermeld voor ondernemers.
Je hebt standaard 2 jaar garantie op elk product. Is je product binnen een jaar kapot vul dan dit formulier in. Dan zorgen wij ervoor dat we het zo snel mogelijk oplossen.