Houten vloeren zijn een populaire keuze onder huiseigenaren en interieurontwerpers vanwege hun warmte, natuurlijke uitstraling en duurzaamheid.

Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom mensen voor houten vloeren kiezen:

  Houten Visgraat vloer Rustiek Natural Light olie

 • Natuurlijke uitstraling: Houten vloeren geven een natuurlijke, warme en gezellige uitstraling aan een ruimte. Het brengt de natuur in huis en geeft een rustige en ontspannen sfeer.
 • Warmte: Houten vloeren geven veel warmte af en zijn daarom ideaal voor koude ruimtes of voor gebruik in de winter.
 • Duurzaamheid: Houten vloeren zijn zeer sterk en kunnen vele jaren meegaan zonder dat ze hun uitstraling verliezen. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en slijtage en kunnen worden opgeknapt als ze beschadigd raken.
 • Onderhoudsvriendelijkheid: Houten vloeren zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en milde reinigingsmiddelen.
 • Comfort: Houten vloeren zijn zacht en warm aan de voeten, waardoor ze comfortabel zijn om op te lopen.

Er zijn verschillende legpatronen waaruit je kunt kiezen bij houten vloeren, zoals visgraat, planken en hongaarse punt.

Hier zijn de voordelen van elk legpatroon op een rijtje:

 • Visgraat: Dit patroon is geschikt voor een traditionele stijl, het geeft een klassiek en elegant uiterlijk. Het patroon is geschikt voor een grotere ruimte en kan een optische illusie creëren van een grotere ruimte.
 • Planken: Dit patroon is geschikt voor een moderne stijl, het geeft een strakke en geordende uitstraling. Het patroon is geschikt voor een kleinere ruimte en kan een optische illusie creëren van een grotere ruimte.
 • Hongaarse punt: Dit patroon is geschikt voor een klassieke of landelijke stijl, het geeft een gezellige en warm uitstraling. Het patroon is geschikt voor een kleinere ruimte en kan een optische illusie creëren van een grotere ruimte.

Er zijn ook verschillen tussen houten vloeren met een toplaag en massief eiken.

Massief eiken vloer rustiek 24cm breed

Hier zijn de voordelen van elk type op een rijtje:

 • Houten vloeren met een toplaag: Deze vloeren zijn gemaakt van minder dure houtsoorten zoals multiplex of spaanplaat met een dunne toplaag van massief hout. Ze zijn goedkoper dan massief eiken vloeren, maar minder duurzaam en minder milieuvriendelijk.
 • Massief eiken vloeren: Deze vloeren zijn gemaakt van massief eiken en zijn duurzamer en milieuvriendelijker dan vloeren met een toplaag. Ze zijn echter duurder en kunnen moeilijker te installeren zijn.

In het kort, houten vloeren zijn een populaire keuze vanwege hun natuurlijke uitstraling, warmte, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Er zijn verschillende legpatronen en houtsoorten om uit te kiezen, waaronder visgraat, planken, hongaarse punt, massief eiken en houten vloeren met een toplaag. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur, budget en gebruiksdoel, kunt u de beste keuze maken voor uw huis.

Klaske Kassenberg

Klaske Kassenberg is onze Vloeren Guru die je op de hoogte houdt van Floorsite producten. Ook geeft Klaske handige tips om zo lang mogelijk van je vloer te genieten.