Waar moet je op letten bij een laminaat vloer?

Een laminaat vloer is een betaalbare en stijlvolle oplossing voor elk type ruimte. Voordat je een laminaat vloer koopt, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.

Laminaat Visgraat Ambiant 0212 Viga Cavalley Smokey
Visgraat laminaat is een uitkomst

Kwaliteit

Kwaliteit is een belangrijk aspect bij de aanschaf van een laminaat vloer. Zorg ervoor dat je voor een vloer gaat die van hoogwaardige materialen is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de vloer langer meegaat en minder snel beschadigd raakt. Bovendien, zoek een vloer met een garantieperiode van minimaal 10 jaar.

Design

Laminaat vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei designs en kleuren, dus er is voor elk interieur een geschikte vloer te vinden. Denk aan de kleuren en stijl van je huidige interieur, en kies een vloer die hierbij past. Hierdoor zal de vloer een harmonieus geheel vormen met de rest van de ruimte.

Dikte

De dikte van een laminaat vloer is ook een belangrijk aspect om op te letten. Een dikkere laminaat vloer is duurzamer en biedt een beter geluidsisolatie dan een dunnere vloer. Houd hier rekening mee wanneer je een laminaat vloer koopt, vooral als de vloer in een ruimte met veel geluid wordt gelegd.

Kliksysteem

Let op het kliksysteem van de laminaat vloer. Sommige kliksystemen zijn eenvoudiger te installeren dan andere, dus houd hier rekening mee als je van plan bent om de vloer zelf te leggen. Er zijn ook laminaat vloeren met een kliksysteem waardoor de vloer snel en eenvoudig te verwijderen is, handig als je de vloer regelmatig wilt vervangen.

Klaske Kassenberg

Klaske Kassenberg is onze Vloeren Guru die je op de hoogte houdt van Floorsite producten. Ook geeft Klaske handige tips om zo lang mogelijk van je vloer te genieten.