Een PVC vloer is een populair alternatief voor houten vloeren omdat het een stijlvolle en duurzame oplossing biedt voor elk type ruimte in huis. Of je nu een nieuwe vloer zoekt voor je woonkamer, keuken of slaapkamer, een PVC vloer is een goede keuze. Maar voordat je een aankoop doet, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Kies de juiste kleur en afwerking

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala van kleuren en afwerkingen. Van licht tot donker, glanzend tot mat, er is voor ieder wat wils. Dit maakt het kiezen van de juiste kleur en afwerking een belangrijke stap. Bedenk welke kleur het beste past bij de rest van de ruimte en welke afwerking het beste aansluit bij je levensstijl. Houd er rekening mee dat een glanzende afwerking een ruimte groter kan laten lijken, terwijl een matte afwerking een warme en gezellige sfeer kan creëren.

Let op de dikte van de vloer

Een andere belangrijke overweging bij de aanschaf van een PVC vloer is de dikte ervan. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, van 2 tot 4 mm. Houd er rekening mee dat hoe dikker de vloer, hoe duurzamer en comfortabeler deze is. Een dikkere vloer is ook beter bestand tegen slijtage en kan meer geluid dempen. Overweeg de dikte van de vloer in verhouding tot de drukte van de ruimte waar de vloer wordt gelegd.

PVC Cleaner
TIP: Gebruik ook altijd een geschikte reiniger!

Kwaliteit

Kwaliteit is een belangrijk aspect bij de aanschaf van een PVC vloer. Zorg ervoor dat je voor een vloer gaat die van hoogwaardige materialen is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de vloer langer meegaat en minder snel beschadigd raakt. Bovendien, zoek een vloer met een garantieperiode van minimaal 10 jaar.

Design

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei designs en kleuren, dus er is voor elk interieur een geschikte vloer te vinden. Denk aan de kleuren en stijl van je huidige interieur, en kies een vloer die hierbij past. Hierdoor zal de vloer een harmonieus geheel vormen met de rest van de ruimte.

Montage

Er zijn twee manieren om een PVC vloer te leggen: klik– en lijm systeem of dryback systeem. Bij een klik- en lijmsysteem worden de panelen aan elkaar geklikt en vervolgens op de ondervloer geplakt. Dit systeem is snel en eenvoudig te leggen, maar minder geschikt voor vloeren die vaak worden verplaatst. Bij een dryback systeem worden de panelen op de ondervloer gelijmd. Dit systeem is iets moeilijker te leggen, maar biedt een betere geluidsisolatie en is geschikter voor vloeren die vaak worden verplaatst.

Klaske Kassenberg

Klaske Kassenberg is onze Vloeren Guru die je op de hoogte houdt van Floorsite producten. Ook geeft Klaske handige tips om zo lang mogelijk van je vloer te genieten.