Krono Swiss logoSwiss Krono is een Zwitserse producent van op hout gebaseerde producten, waaronder laminaat vloeren. De kwaliteit is hoog en het assortiment heel groot. Maar voor kwaliteit betaal je, tenminste, als je uit dat hele ruime aanbod wilt kunnen kiezen. Is de kleur en print van ondergeschikt belang zolang het maar mooi past bij de rest van je interieur en vind je wel de kwaliteit belangrijk? Dan kun je kiezen voor een restpartij Krono bij vloerenspecialist Floorsite. Floorsite heeft een eigen standaard assortiment in laminaat, hout en pvc, maar biedt ook regelmatig restpartijen van bekende topmerken, zoals Swiss Krono.

Swiss Krono, met een eigen bedrijfsfilosofie

Swiss Krono – ook wel kortweg Krono genoemd – is als bedrijf in de houtindustrie in 1966 opgericht door Ernst Kaindl. Twintig jaar later werden er ook in het buitenland fabrieken opgericht die tot de Swiss Krono groep behoorden, maar die wel zelfstandig opereerden. Dit concept, waarbij elke Krono fabriek eigen innovatieve toepassingen kon ontwikkelen, maakte dat er bij de afzonderlijke bedrijven een gedrevenheid ontstond om er binnen de groep uit te springen. Er is veel contact onderling en alle nieuwe ontwikkelingen worden binnen de groep gedeeld, waarbij de meest succesvolle innovaties van de hoogste kwaliteit ook door de andere fabrieken worden overgenomen. Inmiddels zijn er fabrieken in Frankrijk, Hongarije, Duitsland, Polen, de Verenigde Staten, Oekraïne en Rusland.

Het systeem van de zelfstandig opererende bedrijven wordt wel de SWISS KRONO Way of Doing Things genoemd. Het zorgt er ook voor dat er een enorm assortiment aan Krono laminaatvloeren op de markt is. Niet alleen is er veel keuze aan prints en kleuren, maar ook aan laminaat vloeren met specifieke kenmerken, zoals een goede vochtbestendigheid of antistatische eigenschappen. Zo bestaan er ook maar liefst vier verschillende kliksystemen van Krono. Alle even gemakkelijk om te leggen, maar met net wat andere kenmerken, zoals een speciaal kliksysteem voor vochtresistent laminaat van Krono.

Met het grote assortiment en de hoge kwaliteitsstandaard – alle Krono laminaatvloeren zijn ook te gebruiken in hotels en kantoren, maar sommige zijn er nog iets meer geschikt voor – is het logisch dat een Krono laminaatvloer duurder is dan de laminaatvloeren van de meeste andere merken. Maar als je een mooie restpartij Krono kunt bemachtigen bij Floorsite, heb je voor relatief weinig geld een prachtige vloer van hoge kwaliteit.

Daarom kies je voor een Vloer van Floorsite
 • Vloeren vanaf € 3,50
 • Diverse restpartijen
 • Direct af te halen!
Kom naar de showroom

Welke Swiss Krono restpartijen zijn er

Welke restpartijen Krono laminaat Floorsite op de kop kan tikken, is niet te voorspellen. Maar hier is een overzicht van de collecties van Swiss Krono:

 • Swiss Aquastop. Tot 48 uur waterbestendig en antistatisch. Voor de Aquastop collectie wordt het 5G kliksysteem met een kunststof tong gebruikt.
 • Swiss Liberty. Ook deze collectie is tot 48 uur waterbestendig. Daarnaast is antistatisch, geluidsisolerend en van een extreem robuuste kwaliteit. Met 5G kliksysteem.
 • Swiss Giant. Extra lange planken (ruim 2 meter), geluidsisolerend, robuuste kwaliteit en 5G kliksysteem.
 • Swiss Solid Chrome. Geluidsisolerend, extreem robuust, zeer authentieke uitstraling door het gebruik van chrome en bijzonder krasbestendig. Met 5G kliksysteem.
 • Swiss Solid. Extreem robuust, geluidsisolerend, 5G kliksysteem.
 • Swiss Lifestyle. Geluidsisolerend, extreem robuust, 5G kliksysteem.
 • Swiss Sync Chrome. Geluidsisolerend, zeer authentieke, natuurlijke uitstraling, 5G kliksysteem.
 • Swiss Noblesse. Geluidsisolerend, extreem robuust, zeer geschikt voor veel belopen vloeren. In heel veel verschillende dessins.
 • Swiss Noblesse V4. V-groef rondom, extra lange planken, geluidsisolerend, krasbestendig.
 • Swiss Noblesse V4 Brilliant. Extra lange planken met V-groef, geluidsisolerend, zeer geschikt voor intensief gebruik.
 • Swiss Noblesse V4 Wide. Extra brede planken, geluidsisolerend, 5G kliksysteem.
 • Swiss Prestige. De goedkoopste onder de Swiss Krono laminaatvloeren. De enige soort die niet wordt aangeraden voor intensief zakelijk gebruik, maar die wel heel sterk is.

Waar komen de restpartijen van Swiss Krono vandaan

Floorsite koopt restpartijen Krono laminaat rechtstreeks bij de fabriek op. Daardoor weet je zeker dat de kwaliteit goed is. Een fabrikant als Krono kan met overschotten blijven zitten. Bijvoorbeeld omdat een winkel die Krono laminaat verkoopt, ermee stopt. Of omdat een bepaalde kleur of print vervangen gaat worden door een andere. Ook zijn er soms retourneringen of afbestellingen. Er is dus nooit iets mis met een restpartij Swiss Krono laminaat!

Grote en kleine restpartijen Krono laminaat

Restpartijen kunnen behoorlijk groot zijn, soms zijn er restpartijen Swiss Krono laminaat van wel 500 vierkante meter. Ook kunnen er kleinere partijen tussen zitten. Restpartijen Krono zijn geliefd en daarom moet je snel beslissen als er een partij is, want op = op

De keuze is beperkt

Floorsite weet nooit van welke collectie er een Krono restpartij komt en je kunt dan ook niet kiezen uit het hele assortiment. Maar als je een voorkeur hebt voor een bepaalde collectie Swiss Krono, kun je dat wel aan ons doorgeven. We zullen je zo goed mogelijk proberen te helpen of je eventueel op alternatieven wijzen.

Klaske Kassenberg

Klaske Kassenberg is onze Vloeren Guru die je op de hoogte houdt van Floorsite producten. Ook geeft Klaske handige tips om zo lang mogelijk van je vloer te genieten.